тип на проекта

АПАРТАМЕНT ML

локация

СОФИЯ

година на изпълнение

2023

обща площ

60 м2

Представяме ви любим наш проект – двустаен апартамент в Манастирски ливади, гр. София.

 

Изграждане на обобщен висок обем към кухненския модул, в който успяхме да поберем- място за ежедневни дрехи и обувки, шкаф за Котле и бойлер, пералня и сушилня, вграден хладилник.

 

Интегрирахме кухнята като продължение и част от този висок обем, за да може максимално да се обобщи зоната

 

Интегрирахме обема на масата към кухненския модул, за да освободим максимално помещението от свободно стоящи мебели. По-този начин освободихме място за сравнително голям диван.

ТВ модулът е решен по изключително елегантен начин, приобщен към цялата стена, за да може да се усеща като част от нея. Заложихме ламперия с тапетна врата към спалнята, за да може ъгълът да бъде визуално изчистен и олекотен. По този начин постигаме и допълнително много място за съхранение, така необходимо за по-малките жилища.

 

Интересното в спалнята е, че интегрирахме допълнителен гардероб зад обема на спалнята, в който успяхме да приложим различни функции в един обем- гардероб- нощни чекмеджета, ниша с допълнителна подсветка за дифузно осветление.

 

Използваните материали в целия апартамент са естествени, а цветовата комбинация стилна и нестандартна. Цветовата палитра се пренася във всички помещения, което е важно при по-малките жилища, защото създава усещане за единство и допринася за цялостна взаимовръзка между отделните зони.

 

Използваният камък заложихме както в кухненската зона, така и като плот на трапезната маса. Интегрирахме го в ТВ зоната, което допринесе за завършеност.