тип на проекта

МЕЗОНЕТ

локация

СОФИЯ

година на изпълнение

2024

обща площ

200 м2

Апартаментът се намира в нова сграда на ул. Тинтява в гр. София. Дневната се намира на второто ниво, което не е типично, но се налага поради обединяването на двата отделни апартамента, които по първоначално разпределение са се намирали на два отделни етажа, които превърнахме в мезонет.

Сериозна задача за нас бе овладяването на входното пространство. Използвахме огледала, за да разширим допълнително зоната и да успеем да създадем едно подобаващо посрещане на своите обитатели.

Дневната зона и кухнята се намират на последния етаж в сградата. Разделени помежду си, но с визуална връзка, което позволява по-добро зониране на зона кухня и зона дневна с трапезария. Към кухнята има собствена голяма покривна тераса с барбекю и маса за хранене, а към дневната зона има друга голяма тераса, на която е разположено меко сядане с прекрасна гледка към Витоша.

Поради по-сложното разпределение в апартамента имаше много пространства, които на пръв поглед изглеждаха неовладими. Но, точно те се оказаха ключови за развихрянето на въображението ни. – обратни греди в помещенията, изскачащи асансьорни шахти, чупки в плочата. Препятствия, които дадоха характер на отделните зони.

Апартаментът е истинско съкровище на разнообразни пространства, които те изненадват.Дизайнът е модерен, използваните материали са съобразени с геометрията на пространствата. Дневната зона и кухнята могат да се отделят напълно, благодарение на скрити плъзгащи врати, които допринасят за едно функционално, практично и естетично пространство.

Стълбищната клетка е умело овладяна с допълнителни места за сядане, което от своя страна подобрява визуално и същевременно  добавя практичност в зоната.

Този апартамент е пример за това, че трудните задачи допринасят за повече креативност.

Ще продължим да ви запознаваме с „тайните“ на това жилище в следващите си постове.