тип на проекта

КЪЩА

RIVER PARK

локация

СОФИЯ

година на изпълнение

2023

обща площ

240 м2

Представяме ви любим наш проект – еднофамилна къща в жилищен комплекс Ривър Парк, гр. София.

 

Тук изискването за стилно, светло и просторно жилище, с разпознаваеми цветни акценти, беше умело осъществено с дръзки идеи. Във всяка функционална зона има нещо характерно, но цялостно обликът е единен и основната дизайнерската нишка може да бъде проследена във всяко едно помещение. Подобрихме съществуващото разпределение на къщата, успявайки да създадем смислени и функционални зони.

 

Смесването на различни текстури, материали и цветове, бе водещо за изграждането на общата концепция. Заложени са естествени материали в модерен прочит, маскимални удобства, много полезна площ, а същевременно завладяващ уютен полъх.

 

Къщата разполага на първо ниво с антре, голяма дневна обобщена с кухня и трапезария и тоалетна. На второ ниво е поместена мастър спалнята с баня и гардеробно пространство към нея, две детски стаи, кабинет и втора баня.

 

Залагането на различни меки пастелни цветове е предимно осъществено в санитарните помещения, в които е търсена по-нестандартна визия. Тези цветове фигурират и като акценти в дневната зона и спалните помещения. В дневната зона интересно решение е интегрирането на зона за четене с библиотека към нея, която прелива в кухненското обзавеждане. Дизайнът на тази зона е интегриран и в корпусната мебел с тв зона и камина.  Дъгата като основен елемент във формообразуването може да бъде прочетена и в различни функции и в помещенията на второ ниво.